Původně grafička, která díky cestování propadla vášni pro vaření tak moc, že myš od počítače vyměnila za vařečku. V Praze nastartovala projekt VESKLE, propojující gastronomii s udržitelností. A když přišly děti, namísto ruchu města se rozhodla vychovat je na Šumavě. Tam s nimi v lese sbírá nejen houby a jedlé rostliny, ale i odpadky. Protože i to k lásce k přírodě patří.

Oblíbená místa
Jednoznačně šumavské lesy. Mojí ohromnou vášní je totiž houbaření a vaření z hub. Je skvělé, že si takhle člověk zvládne spoustu jídla obstarat sám. Sbírám i byliny, ze kterých si dělám vlastní čaje, z „plevelu“ zase saláty... Čistá šumavská příroda je pro tohle ideálním místem.

Největší potěšení při cestování
Opustila jsem pražský ruch v živém provozu kuchyně a přesídlila na místo, kde se snažím žít v co největším souladu s přírodou. I v gastronomii tak poznávám úplně nové rozměry, jídlo poznávám od samého základu, tedy od jeho pěstování. Přináší to spoustu nových zážitků a snažím se, aby si z toho co nejvíce odnesly i moje děti. Ty navíc chodí do lesní školky, kam dokonce dodává jídlo strakonická restaurace Sůl a Řepa, která si zakládá na tom, že suroviny odebírá od místních farmářů.

Must go/must see/must try
Rozhodně si nenechám ujít zmrzlinárnu ve Strážném. Majitel zdejší poctivou zmrzlinu dělá opravdu srdcem a je asi nejlepší, jakou jsem kdy jedla. Skvělou kávu si zase dávám ve vimperském Café Mráz. Na bylinky kromě vlastních zdrojů vyrážím do Bylinkové zahrádky KY.BY v Chlumanech a cestu vždy ráda spojím s návštěvou místních trhů.