Naši LOKÁLOVÉ.


NAŠE
HOSPODÁŘSTVÍ

Jakub a Nikol Erlerovi z Našeho hospodářství dokazují, že kvalita masa a udržitelné hospodaření jsou neoddělitelně spojené. Jejich přístup k chovu zvířat a produkci masa je postaven na respektu k přírodě, zdraví zvířat a důslednosti v každém kroku výroby. Pečlivá práce, čas a odvaha dělat věci jinak vedou k výsledku, který nejen zlepšuje životní prostředí, ale přináší také maso, které si zaslouží pozornost každého gurmána. V Našem hospodářství se totiž každý detail počítá – a to je tajemství jejich skvělého masa.

Masa, které zraje minimálně 21 dní suchou cestou. Zrání neboli staření masa je klíč k jeho jedinečné chuti a křehkosti. Dochází tím k přirozenému rozkladu svalových vláken a rozvinutí plné chuti. Suché zrání koncentruje chuť a dodává masu křehkost a jemnost, kterou běžné čerstvé hovězí nemá.

HS SEMICE

Farma Hana Součková je rodinná farma v Semicích, kterou vede mladá farmářka Hanka Součková. Zaměřuje se na pěstování zeleniny, bylinek a jedlých květů ekologickým způsobem, bez použití chemických postřiků a hnojiv. Hana začínala na půl hektaru půdy a postupně rozšířila hospodaření na více než 40 hektarů. Hanka klade důraz na biodiverzitu a šetrný přístup k přírodě. Její cílem je pěstovat plodiny, které by bez obav podala svým dětem, a zároveň podporovat zdravý životní styl.

Zeleninu můžete koupit u ní na farmě, ochutnat ji v restauracích sítě Ambiente a na Košík.cz.


DOUBRAVSKÝ
DVŮR

Doubravský dvůr z Olomouckého kraje, kde chovají krávy a z jejich mléka pak vyrábí lahodnou zmrzlinu, sýry a další výtečné mléčné produkty. Manželé Osičkovi, kteří dvůr vedou se o své krávy starají s láskou a na finálním produktu je to znát.

Farmu si můžete projít jak sami, tak s průvodcem, který vám ochotně vysvětlí fungování celého hospodářství.

A vítány jsou hlavně děti, které si mohou hravou cestou seznámit s životem na farmě.

Jako TOP produkt doporučeme sýr Doubravák, který má vysokou výživovou hodnotu a jemnou chuť.

STATEK
U MACHÁČKŮ

Statek u Macháčků. Petr s Janou vedou krásné menší hospodářství v Jizerském podhůří.

Pěstují zeleninu a ovoce v bio kvalitě a jejich produkci si můžete pořídit v rámci tzv. komunitou podporovaném zemědělství (KPZ), tak neváhejte. Jahody mají jako od babičky ze zahrádky.

Chovají také slepice, které krmí vlastní vyváženou a pestrou stravou, což se podepisuje na vynikající chuti vajec.

V sadu po babičce zúrodnili půdu, kde pěstují zeleninu, čemuž se říká agrolesnictví a to má nesmírné benefity pro planetu. Ochlazuje to krajinu, zlepšuje to kvalitu půdy a podporuje cyklus vody.