Naši LOKÁLOVÉ.
NAŠE
HOSPODÁŘSTVÍ
Jakub a Nikol Erlerovi z Našeho hospodářství dokazují, že kvalita masa a udržitelné hospodaření jsou neoddělitelně spojené. Jejich přístup k chovu zvířat a produkci masa je postaven na respektu k přírodě, zdraví zvířat a důslednosti v každém kroku výroby. Pečlivá práce, čas a odvaha dělat věci jinak vedou k výsledku, který nejen zlepšuje životní prostředí, ale přináší také maso, které si zaslouží pozornost každého gurmána. V Našem hospodářství se totiž každý detail počítá – a to je tajemství jejich skvělého masa.

Masa, které zraje minimálně 21 dní suchou cestou. Zrání neboli staření masa je klíč k jeho jedinečné chuti a křehkosti. Dochází tím k přirozenému rozkladu svalových vláken a rozvinutí plné chuti. Suché zrání koncentruje chuť a dodává masu křehkost a jemnost, kterou běžné čerstvé hovězí nemá.
HS SEMICE
Farma Hana Součková je rodinná farma v Semicích, kterou vede mladá farmářka Hanka Součková. Zaměřuje se na pěstování zeleniny, bylinek a jedlých květů ekologickým způsobem, bez použití chemických postřiků a hnojiv. Hana začínala na půl hektaru půdy a postupně rozšířila hospodaření na více než 40 hektarů. Hanka klade důraz na biodiverzitu a šetrný přístup k přírodě. Její cílem je pěstovat plodiny, které by bez obav podala svým dětem, a zároveň podporovat zdravý životní styl.

Zeleninu můžete koupit u ní na farmě, ochutnat ji v restauracích sítě Ambiente a na Košík.cz.
DOUBRAVSKÝ
DVŮR
Doubravský dvůr z Olomouckého kraje, kde chovají krávy a z jejich mléka pak vyrábí lahodnou zmrzlinu, sýry a další výtečné mléčné produkty. Manželé Osičkovi, kteří dvůr vedou se o své krávy starají s láskou a na finálním produktu je to znát.
Farmu si můžete projít jak sami, tak s průvodcem, který vám ochotně vysvětlí fungování celého hospodářství.

A vítány jsou hlavně děti, které si mohou hravou cestou seznámit s životem na farmě.
Jako TOP produkt doporučeme sýr Doubravák, který má vysokou výživovou hodnotu a jemnou chuť.
STATEK
U MACHÁČKŮ
Statek u Macháčků. Petr s Janou vedou krásné menší hospodářství v Jizerském podhůří.
Pěstují zeleninu a ovoce v bio kvalitě a jejich produkci si můžete pořídit v rámci tzv. komunitou podporovaném zemědělství (KPZ), tak neváhejte. Jahody mají jako od babičky ze zahrádky.
