Pečený tvaroh s bylinkami

Toto je náš oblíbený recept z Postní kuchařky Pavla Drdela ze známé restaurace Sůl a řepa. Příprava a pečení nezaberou ani hodinu a výsledek stojí za to!

Troubu předehřejeme na 120 °C.

Dvě vejce spolu s 50 g rozpuštěného másla krátce prošleháme metličkou. Směs přidáme k půl kilu tvarohu, 50 g kukuřičného škrobu a cca 25 g čerstvých divokých bylinek natrhaných v trávě, na louce nebo v lese. Osolíme, opepříme a promícháme.

Z alobalu připravíme čtyři 40cm pruhy, které potřeme máslem, aby se tvaroh nepřilepil. Na máslo nasypeme druhou část bylinek a pomocí lžíce rovnoměrně naneseme směs tvarohu.

Kraje si necháme volné, abychom mohli alobal zavinout do tvaru válečku a pevně utáhnout.

Balíčky naskládáme do pekáčku a pečeme asi půl hodiny.

Po úplném vychladnutí rozbalíme a krájíme. Na talíři dozdobíme směsí rukoly, divokých bylinek, microgreens a jedlých květů, které zakápneme ochuceným olejem a trochou soli.