Pečený tvaroh s bylinkami
Toto je náš oblíbený recept z Postní kuchařky Pavla Drdela, ze známé restaurace Sůl a řepa. Příprava a pečení nezabere ani hodinu a výsledek stojí za to!
✺Troubu předehřejeme na 120° C.
✺Dvě vejce spolu s 50ti gramy rozpuštěného másla krátce prošleháme metličkou. Směs přidáme k půl kilu tvarohu, 50ti gramům kukuřičného škrobu a cca 25ti g čerstvých divokých bylinek, natrhaných v trávě, na louce nebo v lese. Osolíme, opepříme a promícháme.
✺Z alobalu připravíme čtyři 40ti centimetrové pruhy, které potřeme máslem, aby se tvaroh nepřilepil. Na máslo nasypeme druhou část bylinek a pomocí lžíce rovnoměrně naneseme směs tvarohu.
✺Kraje si necháme volné, abychom mohli alobal zavinout do tvaru válečku a pevně utáhnout.
✺Balíčky naskládáme do pekáčku a pečeme asi půl hodiny.
✺ Po úplném vychladnutí rozbalíme a krájíme. Na talíři dozdobíme směsí rukoly, divokých bylinek, microgreens a jedlých květů, které zakápneme ochuceným olejem a trochou soli.




