PEČENÝ CELER S KAPAROVO-FAZOLOVOU OMÁČKOU


INFREDIENCE

šťáva a kůra z 1/2 citronu

1/2 celeru

hrst kaparů

3 snítky tymiánu

3 lžíce bílého jogurt

1 plechovka bílých fazolí

5 lžic olivového oleje

sůl a pepř dle chuti

Postup

✺Polovinu oloupanéh celeru pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte tyminán. Zabalte do alobalu a pečte na plechu při 200 stupních cca 1,5 hodiny.

Na omáčku do mixéru přidejte fazole (buď z plechovky nebo uvařené), hrst kaprů, citronovou šťávu a kůru, 2 lžíce oeleje a jogurt. Vše promixujte do hladka.

Pečený celer nakrájejte na plátky, podávejte s omáčkou a čerstvým chlebem. A je to!