PEČENÝ CELER S KAPAROVO-FAZOLOVOU OMÁČKOU
INFREDIENCE
✺šťáva a kůra z 1/2 citronu
✺1/2 celeru
✺hrst kaparů
✺3 snítky tymiánu
✺3 lžíce bílého jogurt
✺1 plechovka bílých fazolí
✺5 lžic olivového oleje
✺sůl a pepř dle chuti


Postup
✺Polovinu oloupanéh celeru pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a přidejte tyminán. Zabalte do alobalu a pečte na plechu při 200 stupních cca 1,5 hodiny.
✺Na omáčku do mixéru přidejte fazole (buď z plechovky nebo uvařené), hrst kaprů, citronovou šťávu a kůru, 2 lžíce oeleje a jogurt. Vše promixujte do hladka.
✺Pečený celer nakrájejte na plátky, podávejte s omáčkou a čerstvým chlebem. A je to!
